Øg dit selvværd – Prøv med jakke, skjorte og slips

Øg dit selvværd – Prøv med jakke, skjorte og slips

Jakkesæt, skjorte og slips

Forleden var jeg forbi en hjemmeside, som gav tips til hvordan man kan øge sit selvværd. Og et af rådene lød:

“Gør noget godt for dit udseende. Køb nyt tøj, bliv klippet, få en manicure. Det vil hjælpe både på dit humør og din selvfølelse.”

Jeg kan i den forbindelse ikke lade være med at tænke på kønsrollerne. Er der noget som vi mænd næsten, kan have for os selv? Hvor vi kan skille os lidt ud fra mængden og sige:”Det er vores”?

Slipset

Jeg tænker her på slipset! En del kvinder har forsøgt sig med slips, men det er bare som om det aldrig rigtig slår igennem. Så lad os nu bare have slipset for os selv.

Desværre har slipset de seneste par år været lidt nede i en bølgedal. Men det er så småt ved at vende.

Noget af det første folk får øje på, når de møder dig, er dit outfit. Og hvorfor ikke lade det være slipset, de får øje på. Det er en nem måde at gøre et godt førstehåndsindtryk på. Er du flot klædt på, vil du skabe respekt omkring dig. Folk vil tænke:”Der kommer en flot, velklædt mand, der har styr på sig selv og sin påklædning.”

Giv dit selvværd et boost

Og så tilbage til rådet mht. at købe nyt tøj. Det bedste af det hele er, at når du ser stilfuld ud, vil det give dit selvværd et boost. Du vil blive i bedre humør. Og øge din livskvalitet. Nu vil jeg ikke opfordre dig til at købe en masse ting. For køb af ting giver kun kortvarig lykke. Men hvis du kigger i spejlet, skal du gerne kunne lide det du ser. Ser du sjusket ud, hjælper det ikke på dit selvværd. Derfor kan det være en god ide med noget nyt.

Det behøver ikke være dyrt

Et pænt jakkesæt behøver ikke være nogen dyr investering. Og har du først købt et, så har du et sæt tøj til mange år frem. Et jakkesæt med slips kan bruges rigtig mange steder. F.eks. til bryllup. På jobbet. Begravelse. I skolen. Endda i fritiden. Du må regne med at få blikke på dig. Men gør det noget, når det er beundrende blikke?

De går med slips

I dag forbinder vi ofte jakkesæt og slips med advokaten, revisoren, politikeren, præsidenten, bankassistenten, direktøren, filmstjernen, m.m. Hvorfor ikke give dig selv lov til at være med i den kategori? Det er sjovere at spille med end at stå på sidelinjen og se på.

Gør det ordentligt

Hvis du beslutter dig for at afprøve jakke, skjorte og slips, så må du love mig, at du gør det ordentligt. Ikke noget med at finde det gamle slips fra 1984 frem fra skabet. Det grønne med ølflasken på. Du vil virke useriøs og fjollet, og det ønsker du ikke. Det gemmer du til udklædningsfesten. Du bliver nødt til være ulastelig klædt. Så vil du føle dig godt tilpas, og det vil få den rette effekt på dit selvværd.

Slipseknude

Du binder en flot knude. Her vil jeg anbefale Windsor-knuden, som er en af verdens mest anvendte knuder.

Længden

Du sørger for at slipset har den rette længde nemlig lige ned til spændet på dit bælte. Bliver det for kort eller for langt, så gør du det om, til det sidder perfekt.

Du kan evt. tilføre en slipsenål, for at give det en lille ekstra detalje.

Inspiration

Jeg har vedhæftet et par billeder herunder, så du kan få lidt inspiration til at blive ‘den velklædte mand’.

Blå og grå – altid et sikkert valg.
Enkel og stilfuld slipseknude. Slips og lommeklud må ikke være ens.
Rosa slips til den mere modige mand.
Ternet skjorte og stribet slips. Nu også helt legalt.
Tommelfingerregel: Slipsets bredde bør matche bredden på jakkens lapel.

3 thoughts on “Øg dit selvværd – Prøv med jakke, skjorte og slips

  1. Spitzenklasse… Du kunne godt lige have fortalt lidt om din favoritknude og kommet med et eksempel på hvordan man binder den.

    Og hvad med “sommerfugle” – er det kun hvis man er professor eller har en tilhørende smoking?

    1. Tak. Ja det må jeg have tilføjet.
      “Sommerfugle”, det kan se godt ud. Som du siger især til smoking. Se bare James Bond eller Brad Pitt. De går begge med butterfly af og til. Så synes da du skal få det prøvet :o) Måske vi skulle få fat i en flot smoking. Jeg ejer desværre ikke nogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *